HET GEZICHT VAN TOPAAS TRAININGEN


“Ik volgde de opleidingen tot leraar lichamelijke opvoeding (KALO, Tilburg, 1984) en senior psychomotorisch therapeut (VO-PMT, Amsterdam, 1993). Ik werkte enkele jaren als beheerder van een watersportcentrum voor mensen met een beperking in Loosdrecht. Na een ‘tussenstop’ als bewegingstherapeut bij een aantal dagactiviteitencentra kwam ik in 1989 in dienst bij de Prinsenstichting in Purmerend. Ik werk daar als medewerker bewegingsagogie en als psychomotorisch therapeut. Samen met een collega verzorg ik de scholing en begeleiding van medewerkers in het omgaan met agressie van cliënten.

In 1999 ben ik als freelancer ook bij andere organisaties aan de slag gegaan met scholing, training en advisering op het gebied van veilig omgaan met agressie in de zorgrelatie. In januari 2008 heb ik het bureau ‘Topaas Trainingen’ opgericht om mijn freelance activiteiten uit te kunnen breiden.
Naast de begeleiding en scholing aan professionals uit de sectoren onderwijs, zorg en welzijn heb ik een cursus ontwikkeld voor ouders (en familieleden) van kinderen met gedragsproblematiek. Zij vormen een doelgroep die niet terug kunnen vallen op een professionele organisatie. Met een ‘weerbaarheidcursus voor ouders’ wil ik hen praktische handvatten en vaardigheden bieden om de communicatie thuis veilig en constructief te kunnen voeren.

Als professional heb ik me gericht op watersport, op mensen met een handicap en op agressiebeleid. Wat deze zaken gemeen hebben is dat ik mijn kennis en ervaringen met veel plezier heb kunnen delen met anderen. Dit is een blijvende motivatie voor mijn werk.”

Emiel van Stiphout.
Emiel van Stiphout
Emiel van Stiphout
1961